Egy eladó ingatlan értékesítése egyáltalán nem könnyű. Magánszemélyként kifejezetten nehéz jól meghatározni az eladó ingatlan valós értékét. Az érzelmi kötődés, a továbblépéshez szükséges pénz mind-mind irreális értékesítési árak megállapítását eredményezheti. Szóval bármennyire is úgy gondoljuk, hogy pontosan tudjuk, mennyit kérhetünk a lakásunkért, a házunkért, érdemes ezen az érzésen felülkerekedve objektíven is átgondolni az ár kérdését. Egyébként csalódhatunk a végén.

Modern ház eladó!

Az eladó ingatlan ára is fontos, de az se mindegy, hol próbálkozunk az értékesítéssel

A megszokott online felületek valamelyike, vagy inkább a Facebook lehet a nyerő? Vajon tanácsos-e beszállni egy olyan “versenybe”, ahol több száz van a mi ingatlanunkhoz hasonlóból? Vagy érdemes inkább kipróbálni a közösségi megoldásokat? Mi ez utóbbit is javasoljuk.

Ugyanis ahogy más szegmensekben, úgy az ingatlanpiacon is erősödni látszik a közösségi értékesítés. Bizonyára Te is találkoztál már tematikus csoportokkal a Facebookon. Olyan közösségekkel, amiknek a tagjai egy adott téma iránt érdeklődnek. Vannak futók, vannak a receptek kedvelői, sokáig sorolhatnánk, hogy mennyi ilyen, közösségi elveken alapuló, sikeresen működő szerveződés jön létre manapság. Ilyen a mi ingatlanos Facebook csoportunk is, a Dél-Dunántúli Ingatlan Börze. A felületen lehetőség kínálkozik eladó ingatlan keresgélésére, de Te magad is feltöltheted a meghirdetni kívánt ingatlanod fotóit, leírását. Mindezt természetesen díjmentesen. A hirdetéseket persze a szakértőink áttekintik, és csak jóváhagyás után kerülnek fel az oldalra, de ez nem kerül pénzbe. Tag pedig bárki lehet, akár már most is beléphetsz, így a legfrissebb, a Dél-Dunántúlon eladó ingatlanokról már kapsz is értesítést. Illetve Te is bármikor feltöltheted az értékesítésre, kiadásra szánt ingatlan hirdetését.

A Dél-Dunántúli Ingatlan Börze borítóképe

Egy eladó ingatlan így hamarabb elkel – Érdemes hinni a közösségi dolgok erejében

A csoport tagjainak egyre bővülő létszáma és az itt megkezdett adásvételek száma is azt igazolja, hogy az egykori keres-kínál újságok helyét a Facebook “börze csoportok” veszik át. Ami a mi meglátásunk szerint részben annak is köszönhető, hogy az ingatlant vásárlók többsége már abba a korosztályba tartozik, akiknek az elsődleges tájékozódási felülete a Facebook. Szóval érdemes egy próbát tenni.

De bármennyire is jó egy felület, azért még így sok múlik a meghirdetett eladási áron

Ha az ár nem reális, csalódni fogsz. Vagy azért, mert túl sokat kérsz, így nem jelentkezik senki az eladó ingatlan megvételére. Vagy azért, mert alacsony árat adtál meg, és csak utóbb derül ki, hogy többet is lehetett volna kérni…

Tehát mivel a Facebook csoportos ingatlan hirdetésért nem kell fizetned, javaslom áldozz az értékbecslésre! Hiszen ha a közösségi értékesítéshez reális ár párosul, a siker sem marad el. Előbbire a Dél-Dunántúli Ingatlan Börze csoportunkban van lehetőséged, az utóbbiról pedig itt tudsz tájékozódni.

Belvárosi otthonok