Földmérés

Földmérőt keres? Nálunk a földmérés gyors és pontos!

Földmérő

A földmérésről

Azonnali megoldásra lenne szüksége? Gond adódott a szomszéddal a telekhatárral kapcsolatban, esetleg eladna vagy vásárolna? Ezekben az esetekben mindenképpen kelleni fog egy földmérő szakember, aki segít megoldani a feladatot. Előfordulhat, hogy olyan váratlan esemény történik, amivel nem számol előre, ugyanis egyes ingatlanok esetében nem megfelelően van feltüntetve az adott határok, nem jól vannak azok nyilvántartva a rendszerben. Egy ingatlan adás-vétel kapcsán ez azonban gondot jelenthet, néha még a hitelfelvételnél is probléma lehet a nem megfelelő papír.

Ezekben az esetekben rengeteget számít az idő, ugyanis pár hónapos csúszás rengeteg költséget jelenthet, amit pluszban kell kifizetni. Ha építkezik, felújít, átalakít, elad, esetleg vásárol, akkor a munka nem állhat meg. Ebben igyekszünk a lehető leggyorsabb segítséget nyújtani.

A földmérés szolgáltatás

Felmerült Önben a kérdés, hogy mit tartalmaz a földmérés? Az egyik leggyakrabban igénybevett szolgáltatás a birtokhatár kitűzése. Erre gyakran sor kerül, hiszen egy idő után biztosan kiderül, ha korábban nem jó helyen történt a kimérés. A probléma azonban megelőzhető, ha mindenki tudja, hol van a telekhatár, így garantáltan elkerülhetőek az ezzel kapcsolatos félreértések.

Ha vásárol, esetleg egy már meglévő telekre szeretne építeni, akkor előtte nem árt földmérő segítségét kérni, hogy a pontos határok meglegyenek, később ne legyen gond. A kitűzésről helyszínrajz készül, illetve megtörténik a földhivatali vizsgálat is, így többé nem kell konfliktusba kerülni a szomszéddal.

 

 

További szolgáltatásaink:

Telekalakítás

A telekalakítás a telekingatlan adataiban, döntően az alapterületében, elrendezésében történő változásokat jelenti, amelynek a végén az ingatlan-nyilvántartásban történő közvetlen átvezetésére is lehetőség van.

Földrészlet kitűzése

A földrészlet kitűzését bármelyik tulajdonos vagy kezelőd megrendelheti tőlünk, amikor azt szükségesnek találja. Ennek során a földmérő kizárólag az ingatlan-nyilvántartási térkép általi határt tűzheti ki. Mindenképpen szükséges, ha új kerítést építene, esetleg új telket vásárolna.

Épület feltüntetés

Épületfeltüntetés akkor szükséges, ha egy telken olyan változás történt, ami ezt megköveteli. Lehet szó egy vagy több épület, épületrész felépítéséről, esetleg egy új építményről egyaránt. Ahhoz ugyanis, hogy ezek a változások a nyilvántartásban is szerepeljenek, kérelmet kell benyújtani a helyi földhivatalhoz. Ilyenkor a földmérő felméri az új területet és elkészíti az új vázrajzot.

Domborzati felmérés tervezéshez

A tervezési területen található építmények, közművek van éppen utak miatt a pontos domborzati viszonyok nélkül az építész nem tudja megállapítani az új épület megfelelő elhelyezését. Ehhez szakember bevonására van szükség, amiben mi is segítséget nyújthatunk.

Társasházak felmérése, alaprajz készítése

A felmérés több okból történhet, hiszen a társasházi alapító okirat létrehozása, annak módosítása, tervezése, kivitelezése, felmérése és üzemeltetése kapcsán szükség van a földmérő által készített változási vázrajz benyújtására a földhivatalhoz. A bejegyzéshez szükséges ezen kívül az új alapító okirat és annak módosítása, a hatósági bizonyítvány beadása a hivatalhoz. A felmérésben és az alaprajz készítésében mi is segítséget adhatunk.

Térfogatszámítások

A térfogatszámításra akkor van szükség, ha az beruházások vagy az építőanyag nyomon követése ezt megköveteli. Szóba jöhet útépítésnél, csarnoképítésnél, ipari parkok és telephelyek létesítésénél, illetve kórházak felhúzásánál, irodaépítésnél egyaránt. Ha segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal!

Szolgalmi jog bejegyzés

Valamely ingatlan mindenkori tulajdonosa más ingatlanát meghatározott terjedelemben használhatja vagy követelheti, hogy a terhelt épület tulajdonosa a jogosultságából eredő egyes magatartástól tartózkodjon. A szolgalmi jog tárgya lehet átjárási, vízelvezetési, gázvezeték elhelyezési szolgalmi jog és még sok egyéb más. Ha ennek kapcsán van szüksége földmérőre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért válasszon minket?

az adatszolgáltatás megérkezésekor már azonnal jelzünk Önnek és egy-két napon belül megtesszük a szükséges felméréseket
a helyszíni felmérést követően pár napon belül a teljes papírmunkát elkészítjük és földmérés után elküldjük a földhivatal részére
pontosan, hivatalosan és nem utolsó sorban gyorsan végezzük el a feladatot, így biztosan nem lesz többé gondja a saját telkének határaival
Földmérő
Mennyibe kerül a földmérés?

Kérjen árajánlatot, ha földmérésre van szüksége, ugyanis minden esetben külön ajánlatot adunk. Amennyiben Tolna megyén kívül venné igénybe a szolgáltatásainkat, akkor mindenképpen jelezzen számunkra, hogy ezzel is számolni tudjunk.

További szolgáltatásaink

Értékbecslés

Örök igazság, hogy az érintett ingatlan értékét csak akkor lehet tudni igazán, ha az már gazdát cserélt. Az értékbecslés rögzíti és rajzokkal, dokumentumokkal, fényképekkel dokumentálja is azokat a tényeket, melyek befolyásolják az adott ingatlan értékét.

Bővebben itt!

Műszaki felmérés

Földmérés mellett foglalkozunk többek között műszaki felméréssel is. Az épületek műszaki felmérése alaprajzi szinten szoros kapcsolatban van az ingatlanok értékbecslésével. Adott ingatlanról szakvéleményt írni, annak méreteit figyelmen kívül hagyva nem lehet. Az ingatlan felmérés segít megismerni a tárgyi ingatlan méretét, a helységek kapcsolatát.

Bővebben itt!

Vagyonértékelés

Egy kisebb cég, nagyobb vállalat, de akár egy magánszemély életében is több olyan alkalom is adódhat, amikor szükségét érzi egy ingatlan tanácsadói vagyonértékelésre. Ebben nyújt segítséget vagyonértékelő szolgáltatásunk. Ingatlanok és eszközök piaci forgalmi értékének megállapítása.

Bővebben itt!

Címünk

7342 Mágocs, Ady Endre utca 79/E.

Telefonszám

+36-30/250-6996

E-mail

lippai.zsolt@grandeingatlan.hu