Scroll to top
© 1998-2021, Lippai Zsolt EV
Share

Műszaki felmérés

Műszaki felmérés

Az épületek műszaki felmérése alaprajzi szinten szoros kapcsolatban van az ingatlanok értékbecslésével, vagyonértékeléssel. Ingatlanról szakvéleményt írni, annak méreteit figyelmen kívül hagyva nem lehet. Megkockáztatom, napjainkban számítógépes alaprajzi megjelenítés hiányában a szakértő talán nem is vehető komolyan. Épületet felmérni, annak műszaki állapotát vizsgálni azonban nem csak szakvélemény mellékleteként szükséges.

Az épület felmérése

Lássuk a legkézenfekvőbb igényt alaprajzi megjelenítésre, épület műszaki állapotának rögzítésére

Ingatlan eladás vagy vétel

Ingatlan eladás vagy vétel esetében magunkat óvjuk, ha előzetesen tájékozódunk az adott ingatlan méretéről, épületszerkezetének állapotáról egyszerű műszaki szemrevételezést (épületdiagnosztikát) alkalmazva.

Bérbe adás

Ha bérbe kívánunk adni vagy venni ingatlant, akkor is jól jöhet a félreértések, viták elkerülése érdekében egy alapos felmérés. A bérleti díj megállapításának is lehet alapja a felmérés.

Megtisztel, ha ajánlatot kér épület műszaki felmérés készítésére!

Gyakran előfordul, hogy egy adott ingatlan esetében, közös tető alatt két vagy több lakóegység is megtalálható. Ezek az osztatlan közös ingatlanok. Hivatalos ügyintézés (pl. banki hiteligénylés) ilyen ingatlanok esetében használati megosztás hiányában nem lehetséges. Ügyvédi  okiratot szükséges készíttetni, melynek mellékletét képezni az alaprajzi felmérés, térképes megjelenítés az önállóan használt egységekről.