Értékbecslés

Megállapítani egy adott ingatlan / vagyontárgy értékét nem csupán matematikai alapokon nyugvó szakma.

Örök igazság, hogy az érintett ingatlan értékét csak akkor lehet tudni igazán, ha az már gazdát cserélt. Az értékbecslés rögzíti és rajzokkal, dokumentumokkal, fényképekkel dokumentálja is azokat a tényeket, melyek befolyásolják az adott ingatlan értékét. Az ingatlan közvetlen és távolabbi környezetében ható egyéb tényezők jelentősen kihathatnak az értékre. Az ingatlan értékbecslő / vagyonértékelő feladata meghatározni az ingatlan reális forgalmi értékét. Ehhez ismerni szükséges a helyi ingatlanpiaci kereslet-kínálati sajátosságait, rendelkezni kellő számú realizált vagy kínálati adattal, majd összehasonlítani őket az értékelt ingatlannal.

A két fő irány

A két fő irány a piaci alapú, valamint a nettó pótlási költség elvű értékbecslés. A piaci további két csoportra, a forgalmi és hozadéki értékelések közé sorolható. A gyakorlatban a legelterjedtebb a piaci forgalmi értékelés. A hozadéki vagy bevétel tőkésítési értékelés a hozadékkal (pl. bérleti díj) rendelkező, többnyire nagyobb értékű ingatlanvagyon esetében használatos. A nettó pótlási költséget ellenőrzésre, illetve más lehetőség hiányában alkalmazzuk. A felhasználás célja és az ingatlan típusa meghatározza, hogy mely értékel típust mely módszer alapján használhatjuk. “Tájékoztató” lakóingatlan értékbecslés 12-15 oldal tartalommal már 34 eFt-tól elérhető.

Vállalom

Lakóingatlanok

családi ház, lakás, nyaraló

Kereskedelmi célú ingatlanok

üzletek, irodaházak, szállodák, stb.

Mezőgazdasági ingatlanok, termőföldek

major, telep, szántó, erdő, stb.

Ipari vagy üzemi ingatlanok

raktárak, műhelyek

További szolgáltatásaim

ingatlanvagyon értékelés

Ön is vállalkozó? Eljöhet az idő, amikor értékesíteni szeretné ingatlanvagyonát vagy annak egy részét, esetleg gépeit és berendezéseit.

BŐVEBBEN

épület műszaki felmérés

Épületet felmérni, legyen az lakás, családi ház,melléképület vagy vállalkozás által használt épület mindig szakértelmet, odafigyelést és pontosságot kíván.

BŐVEBBEN

Lippai Zsolt EV.

7342 Mágocs, Ady Endre utca 79/E.

Telefonszám

+36 30 250 6996

E-mail

lippai.zsolt@grandeingatlan.hu