Képzeld el, abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy rendelkezel egy kiadható lakással. Találsz egy megbízhatónak tűnő albérlőt, aki vállalja, határidőre kifizeti a bérleti díjat. Előbb fizet, majd fizetget, végül már semmit sem ad neked a lakás használatáért. Eldöntötted, kiteszed őt a lakásból, azonban ő erre nem hajlandó. Mit tehetsz? Megelőzhető a bosszúság közjegyzői okirattal?

Aki érdemben tájékozódik a lakáskiadással kapcsolatban, az tudja, nem elég önmagában szerződést írni a bérbeadás feltételeiről. A bent lakót nem kevés jog illeti meg, melyek késleltethetik a nem fizető bérlő mielőbbi kirakását és számonkérését. Legjobb megoldás a közjegyzői okirat, mely sokat gyorsíthat a folyamaton. A díja cirka 20 eFt. Neked megér ennyit?

Alább a Panaszkönyv (Hír TV) riportját láthatod. A történet a nemfizetéssel kezdődik és nem kicsit tovább is bonyolódik.

Légy előre látó, ha ingatlant adsz ki! Nemcsak a bevétel szempontjából kell megvizsgálni a lehetőségeidet. Érdemes szerződni és közjegyzői okiratba is foglalni a jogokat, kötelezettségeket. Ha módodban áll, még jobb, ha kicsit utána is nézel, tudakozódsz leendő bérlőd személyéről, múltjáról, fizetési szokásairól.