Egy földhivatalból származó, hiteles tulajdoni lap beszerzésének díja ma 6250 Ft. Sokan nem tudják, a természetes személyeknek évente két alkalommal DÍJMENTES az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése. A szolgáltatás 2017. március 16-tól érhető el. A harmadik lekérdezéstől kezdődően már 1000 Ft díjfizetés szükséges.

Ingatlannal kapcsolatos tervei mindenkinek lehetnek. Adásvételt megelőzően szükségünk lehet egy tulajdoni lapra. Alaposan megismerni egy adott ingatlan paramétereit, tulajdonosait, esetleges terheit az eladó és vevő szemszögéből is fontos. A hiteles tulajdoni lapot sajnos nem adja ingyen a földhivatal. Tájékozódáshoz azonban nem szükséges hitelesnek lennie. A “Nem hiteles tulajdoni lap” másolat ingyen is elérhető az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezőknek. Grátisz, hogy a tulajdoni lap I. része (cím, megnevezés, alapterület, helyrajzi szám – a teljesség igénye nélkül) havonta 20 alkalommal ingyen letölthető.

Cél az online földhivatali nyilvántartás
A szolgáltatást a már említett ügyfélkapun keresztül érhetjük el. A nem hiteles, hiteles és e-tulajdoni lap online ügyintézéshez ide kattintva jutunk el.

Maga a lekérdezés így oldható meg:

  1. Kattintunk a Használom a szolgáltatást-ra
  2. Belépünk az Ügyfélkapuba (felhasználónév, jelszó)
  3. Kattintunk a Szolgáltatások indításá-ra
  4. Kattintunk az Ingatlan keresésé-re
  5. Kereshetünk helyrajzi szám vagy cím alapján (szerintem az előbbi célra vezetőbb!)
  6. Írjuk be értelem szerűen a szükséges ingatlanadatokat
  7. Töltsük le a kapott dokumentumot!

… és használjuk fel ingatlan céljainkhoz!

Társasházi otthonok lakásonként önálló helyrajzi számmal