CSOK igénylésnél nem csupán a gyermekek számával és a minimális alapterülettel kell számolni. Nem elhanyagolható szempont, hogy az érintett ingatlannak milyen fűtéssel kell legalább rendelkeznie.  Elvárt a legalább egyedi fűtés, de mi van, ha ettől eltérő az ingatlan fűtése? Elfogadható és el nem fogadható fűtésekről lesz szó a cikkben.

CSOK és a fűtés

A CSOK-nál elérhető támogatás összegét talán már mindenki ismeri, akit érint a téma. Ezzel nem is foglalkoznék. Vegyük most górcső alá a fűtési lehetőségeket.

Lakásban a megoldás legyen legalább egyedi, de jó lesz az is, ha központi fűtésünk van, esetleg távhővel melegítjük a lakást. Társasházban, ha házközponti fűtés van, esetleg távhő, az megfelelő lesz.

Lakóházakban többnyire önálló fűtés szokott lenni. Megfelelő fűtéssel kell rendelkeznie legalább a szobáknak (nappalinak is), étkezőnek, fürdőnek.

ELFOGADHATÓ NEM ELFOGADHATÓ
Központi fűtésnél a radiátoros, fal, padló vagy mennyezetfűtés Be nem épített (épületszerkezethez nem rögzített) fűtés
Gázkonvektor, fali hősugárzó, infrapanel, fűtéscső, csőregiszter Olajradiátor, elektromos hősugárzó (rögzítve sem)
Kéménybe kötött kandalló, kályha Kéménybekötés nélküli kandalló, kályha

A minimális megfelelőséget mi, értékbecslők ellenőrizzük a helyszíni szemle alkalmával. Ha kétség merülne fel az üzemeltetéssel kapcsolatban, szükség lehet a fűtési rendszer beüzemelésére is.